Trouwreportage

De ‘klik’.2013-07-04-IMG_6187

Tijdens de trouwdag zal ik een flink gedeelte van de dag vlakbij je zijn. Je wil dus weten of het ‘klikt’. Om hier achter te komen is het handig dat we elkaar vooraf een keer vrijblijvend ontmoeten om jullie wensen door te spreken. Je weet dan snel genoeg of ik bied wat jullie willen. Kijk ook vooral even naar mijn foto’s op deze site, dat geeft een goed beeld van wat ik doe.  

Wat verwacht ik van jullie?

Vertel vooraf je ideeën zodat ik rekening kan houden met jullie wensen. Bedenk waar je foto’s wil maken en ga na of dit kan. Ligt de plaats waar jullie elkaar ontmoet hebben vlakbij? Wil je midden in een winkelstraat, bioscoop, schouwburg of in de kerktoren op de foto? Als we van tevoren een route uitstippelen dan lukt het.

Houd rekening met minimaal 1 uur om reportagefoto’s te maken op jullie dag. Alhoewel de meeste foto’s door de dag heen gemaakt zullen worden zijn foto’s op lokatie een belangrijk onderdeel. Meestal rijden we dus aan het begin van de dag of tussen 2 ceremonies door naar een mooie plaats, ruimte of locatie om daar de reportagefoto’s te maken. Meer tijd voor fotografie geeft meer variatie aan jullie reportage. Eén à twee uur is gebruikelijk om jullie en jullie gasten op hun best op de foto te zetten.

Reportagestijlen:

Ik maak altijd gebruik van een mix van de volgende fotografiestijlen.

Traditioneel : De highlights van je bruiloft worden gefotografeerd. Ik zet iedereen op zijn best op de foto. Oftewel je poseert echt voor de camera. Naast portretfoto’s van jullie en evt. de gasten, worden ook heel specifieke elementen van jullie bruiloft op de foto gezet, zoals de bruidstaart, de ringen, het bruidsboeket, de auto etc. De dingen die jullie bruiloft definiëren worden voor altijd vastgelegd.

Journalistiek stijl :  Ik loop “onzichtbaar” op de bruiloft rond en maak foto’s van wat er gebeurt. Deze stijl is heel natuurlijk en wordt meestal gebruikt voor de ceremonies.

Special effecs :  Bijvoorbeeld 1 object in de foto in kleur weergegeven en de rest zwart/wit , kaders om foto’s of kleurveranderingen.

Zwartwit/blauwtoon/sepia : Foto’s worden digitaal bewerkt naar een andere kleur om bijvoorbeeld een juiste sfeer weer te geven.

Pop-art/graphic-design/kunst : Foto’s worden helemaal handmatig bewerkt, uitgesneden en ingekleurd om een bepaald artistiek doel te bereiken. Indien je veel van dit soort foto’s in het fotoboek wenst, zal van tevoren een meerprijs afgesproken worden.

Photoshop : Alle foto’s zullen deels of in het geheel bewerkt worden voor kleurtoon en uitsneden. Er worden mogelijk kleine oneffenheden bijgewerkt. Er wordt geen ‘modellen’-Photoshop werk uitgevoerd zoals gewichtsvermindering of het verwijderen van tatoeages/littekens tenzij vooraf hierover duidelijke afspraken zijn gemaakt.

Nog andere vragen over trouwen?

Lees de veelgestelde vragen of neem contact op.